Index Vakbarát Hírportál

Film készült Buzánszkyról és Grosicsról

2010. január 28., csütörtök 12:16

Az utolsó kettő címmel készített dokumentumfilmet Buzánszky Jenőről és Grosics Gyuláról, a magyar labdarúgás egykori Aranycsapatának élő legendáiról Riskó Géza, a Duna Televízió sportfőszerkesztője.

„A bemutatás előtt álló alkotás az ötvenes évektől kíséri nyomon a főszereplők különös életútját, elegyítve az elmúlt évtizedek politikai attitűdjeivel” - mondta el csütörtökön Riskó Géza az MTI-nek. „A forgatáskor jártunk a Terror Háza Múzeumban, a ma már az egykori csapattárs, Puskás Ferenc nevét viselő Népstadionban, az Aranycsapat megannyi sikerének színhelyén, ahol felkerestük a régi öltözőt, illetve voltunk a díszpáholyban is, amelyben viszont addig még sose járt se Grosics, se Buzánszky. Megindító látogatást tettünk a Kútvölgyi Kórházban, ahol annál az ágynál beszélgettünk, amelyben Puskás meghalt.”

Riskó elmondta, hogy a Duna TV gondozásában ugyancsak elkészült a magyar-iráni származású rendezőnő, Samira Sinai alkotása a magyar kosárlabdasport jeles iráni szakemberéről, Saeed Armaghaniról, akit annak idején az ő irányításával bajnokságot és Ronchetti Kupát is nyert soproni GySEV csapatának mestereként és a válogatott bedobó Balogh Judit férjeként ismert meg az ország. A film címe: Iráni gyökerektől magyar lombig.

Rovatok