Index Vakbarát Hírportál

Gyepeséket is kiütötte a Chelsea az FA-kupából

2010. február 13., szombat 14:47 | aznap frissítve

A címvédő Chelsea hazai pályán 4-1-re verte a Gyepes Gáborral felálló Cardiff City-t az FA-kupában, és jutott ezzel a legjobb nyolc közé. Már a 3. percben megszerezte a vezetést Carlo Ancelotti csapata, Mikel zseniális passzal indította Drogbát, aki nem hibázott, szezonbeli 23. gólját szerezve. A Chelsea uralta a játékot, de nem igen hajtottak a második gólra, amit a másodosztályú Cardiff ki is használt, és a 34. percben Chopra fejesgóljával egyenlíteni tudtak.

A szünet után aztán gyorsan visszavette a vezetést a Chelsea, Drogba ugratta ki az addig észrevétlen Ballackot, és a német játékos közelről bevágta a labdát. A 69. percben dőlt el végleg a meccs, Sturridge passzolt Drogbához, majd az egyik védőtől visszakerült a labda a fiatal angol játékoshoz, aki belőtte a Chelsea harmadik gólját. A 4-1-es végeredmény a csereként beállt Kalou hajrában szerzett gyönyörű fejesgóljával alakult ki.

A Cardiff, amely jelenleg az 5., osztályozós helyen áll a Championshipben mindent megtett, hogy meglepje a Chelsea-t. Elől a támadók meg is állták a helyüket, de a tartalékos védelem mindegyik Chelsea-gólban alaposan benne volt,  a második félidőben nem volt esélyük a győzelemre. Gyepes Gábor a Cardiff  védelmének közepén végig játszotta a mérkőzést, Steven Gerrard unokatestvére, Anthony Gerrard mellett.

FA-kupa, nyolcaddöntő

Chelsea-Cardiff City 4-1 (1-1)
gólszerzők: Drogba 3., Ballack 51., Sturridge 69.,Kalou 86. illetve Chopra 34.

Rovatok