Index Vakbarát Hírportál

Suker szerint Raulnak Angliában lenne a helye

2010. március 6., szombat 08:55

Davor Suker, a horvátok egykori kitűnő labdarúgója azt javasolta Raúlnak, a Real Madrid csapatkapitányának, hogy Angliában folytassa pályafutását. A Marca című madridi sportnapilap internetes kiadása szerint a királyi gárda korábbi futballistája erről személyesen győzködte a fővárosi elitalakulat ikonjának számító csatárkiválóságot.

Suker - aki  1991 és 99 között profiskodott hispán földön, s a Real előtt a Sevillában is megfordult - úgy fogalmazott, hogy őt mint jó barátot „elbűvölné”, ha Raúl Londonban zárná le karrierjét egy olyan kiváló bajnokságban, mint amilyen az angoloké.

A horvát labdarúgó, aki 1997-ben spanyol bajnok, rá egy esztendőre pedig Bajnokok Ligája-győztes lett a Reallal (és Raúllal), 1999 és 2001 között  a Premier League-ben, jelesül a londoni Arsenalban, majd a West Ham United csapatában is játszott, a 98-as vb gólkirálya volt, jugoszláv és horvát válogatott színekben összesen 71 mérkőzésen 46 gólt szerzett.

Az ex-csapattárs eligazolására ösztökélő nyilatkozatát azt követően adta, hogy a közelmúltban felröppent a hír: a 32 éves, a Madriddal egyebek mellett hat bajnoki címet és három BL-elsőséget szerzett Raúl távozni akar a királyi gárdától, mivel amióta a chilei Manuel Pellegrini ott a vezetőedző, rendre mellékszerep jut neki, többnyire csupán csereként és röpke időre kap játéklehetőséget.

Rovatok