Index Vakbarát Hírportál

Capello legalább vb-elődöntőig vinné az angolokat

2010. március 10., szerda 17:38

Minimum az elődöntőig szeretne eljutni a nyári, dél-afrikai világbajnokságon Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya.

"Nagyon jó játékosaink vannak, bármelyik ellenfelünket le tudjuk győzni, mert azonos szinten vagyunk a világ legjobb csapataival" - fogalmazott a 63 esztendős szakember szerdán, a Laureus-díjak átadási ünnepsége előtt, Abu-Dzabiban. "Szerintem valamelyik afrikai együttes meglepetést okoz majd. Ghána, Elefántcsontpart és Nigéria egyaránt erős, az egyik komoly veszélyt jelenthet majd bármelyik rivális számára."

Az angolok a C csoportban az Egyesült Államokkal, Algériával és Szlovéniával küzdenek majd a legjobb 16 közé jutásért, s Capello szerint az észak-afrikai gárdára kell a leginkább odafigyelniük.

"Nagyon kemény összecsapásra számítok ellenük - mondta. - Jobbnak tartom őket, mint az egyiptomiakat, akiket le is győztek a vb-selejtezők során."

A címvédő olaszok szövetségi kapitányához, Marcello Lippihez hasonlóan Capello is arról álmodik, hogy a fináléban összetalálkoznak:

"Remélem, hogy bejutunk a döntőbe, s ott velük mérkőzünk, de ezúttal én az angol mezt viselem majd."

Rovatok