Index Vakbarát Hírportál

Capello lemondott Beckham vb-szerepléséről

2010. március 15., hétfő 15:13

Fabio Capellót lesújtotta, hogy David Beckhamnek nagy valószínűséggel ki kell hagynia a nyári világbajnokságot, az angol vasárnap este Achilles-ín-sérülést szenvedett az AC Milan Chievo elleni bajnokiján. "Meg kell várnunk a vizsgálatok eredményét, de jelenleg úgy tűnik, hogy nem lesz ott a vb-n. - mondta hétfőn az angol válogatott olasz szövetségi kapitánya. - Beszéltem vele a vasárnapi meccs után, és teljes támogatásomról biztosítottam. David egy ízig-vérig profi, aki nagyon keményen dolgozott azért, hogy felkészüljön a vb-re, azaz ha ki kell hagynia, az mélyütés lesz számára."

A 34 éves középpályásnak minden valószínűség szerint elszakadt az Achillese a bal lábában, emiatt hétfőn Finnországba, Turkuba utazott, ahol a terület egyik elismert szakembere, Sakari Orava megműti. A sebész az ilyen jellegű sérülésekről azt mondta: körülbelül három-négy hónap elteltével lehet elkezdeni labdába rúgni, illetve játszani, de a korábbi erőállapot visszanyeréséhez, maximális erejű rúgások, erőteljes ugrások kivitelezéséhez további egy hónap szükséges.

A dél-afrikai lenne a 115-szörös válogatott Beckham negyedik világbajnoksága, ő lehetne az első angol, aki négy vb-n szerepel (eddig három-három alkalommal Beckham, Bobby Moore és Peter Shilton volt vb-résztvevő). 

Rovatok