Index Vakbarát Hírportál

Rudolf Gergely a Genoához szerződött

2010. március 16., kedd 12:27 | aznap frissítve

2014-ig kötött szerződést az olasz bajnokság jelenleg hetedik helyén álló Genoával Rudolf Gergely. A 11-szeres válogatott csatár tavasszal ingyen játszik a címvédő Debrecenben.

A Debrecen labdarúgója - a La Repubblica című lap internetes kiadásának keddi híre szerint - aláírta 2014-ig szóló szerződését az olasz élvonalban szereplő Genoával. A válogatott csatár július 1-én csatlakozik új klubjához, amely jelenleg hetedik a Serie A-ban.

Rudolf a téli átigazolási szezon utolsó napján döntött úgy, hogy a tavaszi szezont még a magyar bajnoknál tölti, majd Olaszországba igazol. 

A Bajnokok Ligájában két gólig jutó Rudolf tavasszal ingyen játszik Debrecenben, mert a klub vélhetően nem kap annyi pénzt érte, mint amennyivel előre számolt. A Fiorentina vagy az Ajax állítólag egymillió eurót is fizetett volna érte, a Genoa csak nem ismert kompenzációs díjat utal át. A városban terjedő pletyka szerint ez 250 ezer euró.

"Próbáltam úgy dönteni és választani, hogy ne csak a saját, hanem a klub érdekeit is szem előtt tartsam, ezért is harcoltam érte, hogy a DVSC-TEVA pénzt kapjon értem, és lemondtam az évi fizetésemről is. Úgy gondolom, mindkét fél részéről a lehető legjobb megoldás született" - írta közelményében a csatár február elején.

Mivel nem menedzsere, Vladan Filipovics kötötte meg a szerződést az olaszokkal, ezért jogi lépéseket akart tenni, erről azonban egyelőre nincs hír.

Rovatok