Index Vakbarát Hírportál

Lassan készülnek a 2014-es futball-vb helyszínei

2010. március 24., szerda 11:18

Az építőipari kivitelező cégeket is magába foglaló brazil nemzeti érdekvédő szakmai szervezetet, a Sinaecót nyugtalanítja a 2014-es labdarúgó-világbajnokság előkészítésének vontatottsága. „Hol vannak a tervek, amelyek alapján időben elvégezhetjük a munkákat a világbajnokságig”- tette fel a kérdést Joao Alberto Viol, a szervezet elnöke az urbanizmus témájában Rio de Janeiróban zajló ötödik világfórumon. Az elöljáró egyúttal szorgalmazta egy részletes munkaterv elkészítését, hogy legyen mihez tartaniuk magukat az érintetteknek.

A nemzetközi sportági szövetség (FIFA) programja szerint a stadionépítést, -rekonstrukciót, a létesítményekhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztését illetően a főbb munkálatokkal 2012 decemberéig el kellene készülniük a négy év múlva esedékes torna házigazdáinak, hogy aztán 2013-ban, a Konföderációs Kupa keretében már az éles tesztelésre is lehetőség legyen.

„A világbajnokság nagyszerű esély a modernizálásra, a világ ránk fog figyelni, és arra a kérdésre várja a választ, hogy követendő példaként emlegethet-e majd bennünket, vagy olyanként, amely kritikával illetendő és feledésre érdemes” - tette hozzá Joao Alberto Viol. A 2014-es vb-n Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife adhat otthont találkozóknak.

Rovatok