Index Vakbarát Hírportál

NB I.: A Videoton ugrott az élre

2010. március 26., péntek 22:06 | aznap frissítve

A Videoton hazai pályán 4-2-re legyőzte a bennmaradásért küzdő Szombathelyi Haladást a labdarúgó Soproni Liga 20. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így megelőzte a tabella élén a címvédő Debrecent, amely csak szombaton lép pályára.

A kiesés elől menekülő Haladás a biztonságra törekedett a bajnokaspiráns Videoton ellen, de a szombathelyiek csak a 30. percig őrizték sikerrel a döntetlent, ráadásul ekkor Guzmics segítette vezetéshez a hazaiakat. A Haladás egyébként jól szűrte az akciókat, de a pontrúgásokkal nem tudott mit kezdeni. A Videoton két szabadrúgása is gólt eredményezett, mindkétszer Nikolic talált a hálóba.
A második félidőben is uralta a játékot a Fehérvár és újabb gólt szerzett, igaz ehhez Guzmics második szerencsétlen mozdulata kellett. A találkozó hajrája előtt a semmiből szépített a Szombathely egy kezezés miatt megítélt büntetőt értékesítve, majd kilenc perccel a vége előtt szorosabbá tette a meccset. A Haladás azonban nagyon későn ébredt, így a Videoton 4-2-re győzött.


Soproni Liga, 20. forduló:
Videoton FC-Szombathelyi Haladás 4-2 (3-0)
Székesfehérvár, 3266 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Guzmics (30., 56., mindkettő öngól), Nikolic (36., 38.), illetve Tóth P. (73., 11-esből), Oross (81.)
sárga lap: Radovic (8.), Lencse (86.), illetve Halmosi (38.), Simon Á. (53.)

Videoton FC:
Sebők - Lázár (Milanovic, 35.), Horváth G., Radovic, Andic - Sándor Gy., Farkas I. B., Polonkai (Szakály D., 58.) - Farkas II. B., Nikolic (Lencse, 76.), Alves

Szombathelyi Haladás:
Rózsa - Schimmer, Guzmics, Lengyel, Tóth P. - Halmosi, Nagy G. (Irhás, 82.) - Simon Á., Sipos (Iszlai, 53.), Bogdanovic (Simon A., 68.) - Oross

Rovatok