Index Vakbarát Hírportál

Kikapott a Bordeaux a francia futballbajnokságban

2010. április 15., csütörtök 09:00

A címvédő Girondins Bordeaux meglepetésre kikapott a kieső helyen álló Le Mans otthonában, a listavezető Olympique Marseille ugyanakkor legyőzte a Sochaux-t a francia labdarúgó Ligue 1 szerdai, korábbról elhalasztott mérkőzésein, így utóbbi komoly lépést a tett a bajnoki cím megszerzése felé. A Marseille-nek ezzel a sikerrel öt pontra nőt az előnye a második Auxerre-rel és hétre a harmadik Olympique Lyonnal szemben.

Vesztett pontok tekintetében a Bordeaux volt a második legjobb a szerdai játéknap előtt, a vereséggel azonban nehéz helyzetbe került Laurant Blanc együttese, mely ugyan egy meccsel még mindig kevesebbet játszott riválisainál, lemaradás azonban kilenc pont a Marseille-től.

Eredmények: Sochaux-Olympique Marseille 0-1 (Mbia 88.), Le Mans-Girondins Bordeaux 2-1 (Le Tallec 17., Dossevi 44., ill. Henrique 8.)

Az élcsoport (32 forduló után): 1. Olympique Marseille 65 pont, 2. Auxerre 60, 3. Olympique Lyon 58 (52-33), 4. Montpellier 58 (43-36), 5. Girondins Bordeaux 56/31 mérkőzésA PSG is finalista

A Paris Saint-Germain lesz a Monaco ellenfele a labdarúgó Francia Kupa fináléjában, miután a szerdai elődöntőben egy góllal nyert a negyedosztályú Quevilly otthonában.

Eredmény, elődöntő: Quevilly (IV. osztályú) - Paris Saint-Germain 0-1 (Erdinc 51.)

Rovatok