Index Vakbarát Hírportál

Maradona elviheti Palermót a világbajnokságra

2010. május 6., csütörtök 19:34

Diego Maradonának, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának még gondolkodnia kell ugyan, a helyi sajtó szerint azonban egyre kevesebb a kérdőjel a világbajnoki keretnél.

A média helyzetelemzése szerint a haitiak elleni szerdai jótékonysági mérkőzésen gyakorlatilag véglegesen bejátszotta magát a Dél-afrikai csapatba Martin Palermo. A Boca Juniors 36 éves támadója - akinek a vb-szereplését már maga Maradona is valószínűsítette korábban - állítólag soha nem állt ilyen közel a világbajnoki részvételhez, mint most. A Clarin és a La Nación című lap szakértője egyformán úgy véli, hogy erősítette pozícióját a legutóbbi mérkőzésen Palermo. A karizmatikus és atletikus futballista egyesek szerint jól egészítené ki az apró termetűekből - Lionel Messiből, Carlos Tévezből és Sergio Agüeróból - álló támadósort, illetve a válogatottban még igencsak tapasztalatlan Gonzalo Higuaínt. Ugyancsak a tapasztaltabb korosztály képviseletében utazhatna a vb-re az Internazionaléban remekül futballozó, 30 esztendős Diego Milito.
A szerdai találkozó Palermo melletti másik nyertese Juan Mercier, az Argentinos Juniors játékosa lehet, aki a Juan Sebastian Verón, Javier Mascherano, Angel Di Maria középpályás hármas kiegészítőjeként leülhet a válogatott kispadjára.
Hátul a Nicolás Otamendi, Martín Demichelis, Walter Samuel, Gabriel Heinze négyes tűnik biztos befutónak, akárcsak a kapuban Sergio Romero.
"Egyelőre nem állítottam össze egyetlen listát sem, gondolkodnom kell még egy kicsit - nyilatkozott ugyanakkor a játékosként 1986-ban világbajnok szakvezető. - Nevek természetesen már vannak a fejemben, de egy-két posztot még le kell zárnom, és ebben tényleg segített a szerdai mérkőzés."
A 30-as bő listát hétfőig kell közölni. Az argentinok a B csoportban a dél-koreaiakkal, a nigériaiakkal és a görögökkel mérkőznek majd a június 11-én kezdődő tornán.

Rovatok