Index Vakbarát Hírportál

Robben egy sarkazás miatt bukja a vb-t?

2010. június 6., vasárnap 09:19 | aznap frissítve

A vb-re utazó holland válogatott utolsó előtti felkészülési meccsét Magyarországgal játszotta, legjobbnak tartott játékosuk az utolsó percekben lesérült. Robben vb-részvétele kérdéses, a csapatnál nem túl optimisták.

Az idén a Bayernnel bajnok, kupagyőztes és BL-döntős támadó egy teljesen ártalmatlan szituációban sérült meg, sarokkal akart a jobb szélre passzolni, de rosszul lépett, nem tudta folytatni az amúgy 4 perc múlva véget érő barátságos meccset. A szakorvosi vizsgálat vasárnap lesz, ezért Robben nem utazott el szombat este Dél-Afrikába a csapattal.

Van Marwijk edző először el sem hitte az egészet. "Mindenki egészséges a keretben, erre ezt történik. Ameddig csak lehet, számolok vele."

"Csodálatos mérkőzés volt, de Arjen sérülése beárnyékolta az örömünket. Nem vagyok nagyon optimista. Tényleg fáj a lába, nehezen jár" - nyilatkozott Giovanni van Bronckhorst, a válogatott csapatkapitánya.

"Arjen sérülése nagyon elszomorított bennünket" - mondta az arsenalos Robin van Persie. "Rossz volt a hangulat a mérkőzés után az öltözőben. Nagyon fontos játékosa a csapatnak, lényeges eleme futballunknak. Ezt bizonyította is azzal, hogy pár perc alatt két gólt lőtt. Mindannyian reméljük, hogy nem súlyos a sérülése."

Robben a második félidőre állt be, remekül játszott, két gólt is lőtt az Amszerdam Arénában lejátszott meccsen, ahol a magyar válogatott 1-1-es félidő után kapott ki 6-1-re.

Rovatok