Index Vakbarát Hírportál

Robben az Év játékosa a Bundesligában

2010. július 13., kedd 16:43

Arjen Robbent választotta a szezon legjobbjának a német egyesületi futballisták szövetsége (VDV), de megszavazták az álomcsapatot is.

A bajnok és kupagyőztes Bayern München holland légiósát, Arjen Robbent választotta a szezon legjobbjának a német egyesületi futballisták szövetsége (VDV).

A hazája válogatottjával vasárnap világbajnoki ezüstérmet szerzett játékos a szavazatok 72,7 százalékát gyűjtötte be, s ezzel fölényesen végzett az élen. A második helyen klubtársa, Bastian Schweinsteiger (6,2 százalék), a harmadikon pedig a wolfsburgiak bosnyák labdarúgója, Edin Dzeko (4,9) végzett.

Az idény felfedezettje címet szintén egy müncheni, a világbajnokságon aranycipős Thomas Müller érdemelte ki, míg a legjobb edző a bajorok trénere, Louis van Gaal lett.

A VDV álomcsapatába a kapus Manuel Neuer (FC Schalke 04), valamint Philipp Lahm (Bayern München), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Sami Hyypia: (Bayer Leverkusen), Dennis Aogo (Hamburger SV), Robben, Schweinsteiger, Müller (Bayern München), Toni Kroos (Bayer Leverkusen), Dzeko (VfL Wolfsburg) és Stefan Kiessling (Bayer Leverkusen) került be.

A voksoláson az első, másod-, harmad- és negyedosztály játékosai, illetve a VDV további tagjai vettek részt.

Rovatok