Index Vakbarát Hírportál

Bellamy Gyepes klubtársa lett

2010. augusztus 17., kedd 15:34

A Manchester City labdarúgócsapata egy évre kölcsönadta Craig Bellamyt - Gyepes Gábor együttesének - az angol másodosztályban szereplő Cardiff Citynek. A 31 éves walesi csatár megszerzésével nagyot erősödött a cardiffi gárda, melynek célja, hogy feljusson a Premier League-be.

Bellamy a legutóbbi szezonban kiválóan játszott a manchesteri csapatban, 10 bajnoki gólt szerzett, de a nyáron átigazolásokra 100 millió fontot költött csapat edzője, az olasz Roberto Mancini már nem számolt vele a mostani idényre. A walesi támadót a hírek szerint több élvonalbeli klub, a Fulham, a Tottenham és a Sunderland is szerette volna megszerezni, az együttes elöljárói azonban úgy döntöttek, hogy nem erősítik riválisaikat és inkább az elitbe vágyó cardiffi együttesnek adják a csatárt.

„Mindig is szerettem volna szülővárosom csapatában játszani, és segíteni a feljutásban, nagyon örülök” - nyilatkozta a játékos, aki korábban azt is fontolgatta, hogy manchesteri mellőzése miatt visszavonul. A Cardiff City már két mérkőzésen túl van a 2010/2011-es bajnokságban, s jelenleg négy ponttal áll a táblázaton.

Rovatok