Index Vakbarát Hírportál

A Real nyerte a Santiago Bernabéu Trófeát

2010. augusztus 25., szerda 16:35

Kétgólos győzelmet aratott az uruguayi Penarol ellen a Real Madrid labdarúgócsapata a Santiago Bernabéu Trófeáért rendezett mérkőzésen.A hagyományos madridi idénynyitón Ángel Di María (68.) és Rafael van der Vaart (91.) talált a kapuba. A kedd esti meccsen Fernando Gago, a hazaiak argentin középpályása térdsérülést szenvedett, emiatt négy-öt hét kényszerpihenő vár rá.

Az ellenfél kiválasztása korántsem volt véletlen, éppen ötven éve ugyanis annak, hogy a Real Madrid legyőzte a Penarolt az Interkontinentális Kupa első párharcában. Az akkori első mérkőzésen senki sem szerzett gólt, a madridi visszavágón viszont 5-1-es hazai siker született. Utóbbi találkozón Puskás Ferenc kétszer is eredményesnek bizonyult.

A montevideói Penarol Uruguay emblematikus klubja, a professzionális bajnokság bevezetése óta 37 címet gyűjtött be, emellett ötször nyerte meg a legjelentősebb latin-amerikai kupasorozatot, a Libertadores Kupát, háromszor pedig az Interkontinentális Kupát is elhódította. A 31-szeres spanyol bajnok, kilencszeres BEK-, illetve Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid ugyancsak három alkalommal nyert Interkontinentális Kupát.

Rovatok