Index Vakbarát Hírportál

Volt Panathinaikosz játékosok emlékeztek Puskásra a Szent István-bazilikában

2010. november 21., vasárnap 15:41

Athénból jártak vendégek a Puskás-futballakadémián és Budapesten ezen a hétvégén, hogy megemlékezzenek Puskás Ferenc, az Aranycsapat néhai kapitánya halálának negyedik évfordulójáról.

A Panathinaikosz volt játékosai és az egykori segítő, Nikosz Szakulisz mielőtt a fővárosban, a Szent István-bazilikában felkeresték Puskás sírját, Felcsútra látogattak, ahol a delegációt fogadta Gellei Imre szakmai igazgató - tudatta a labdarúgó-akadémia vasárnap az MTI-vel.

Az egykori athéni tanítványok és kollégák csoportja Budapesten, a bazilika altemplomában lévő sírjánál görög-keleti szertartás keretében emlékezett meg a görög klubfutball legnagyobb sikerét elérő Puskásról. Az eseményen magyarországi görögök, ortodox hívek is részt vettek, a szertartást Kalota József érseki vikárius, az Egyetemes Trón protopresbitere vezette. Könnyeivel küszködve mondott rövid beszédet Frangiszkosz Szurpisz, a Panathinaikosz BL-döntős játékosa egykori mesteréről.

Az évfordulón nemcsak Magyarországon tartanak megemlékezéseket, többek között Spanyolországban és Görögországban is tisztelettel őrzik a legendás játékos és edző emlékét.

Rovatok