Index Vakbarát Hírportál

Platini örökös eltlitást adna Anelkáéknak

2010. december 8., szerda 11:53

Örökös eltiltással büntetné a dél-afrikai világbajnokságon szerepelt francia labdarúgó-válogatott lázadó tagjait Michel Platini, az európai futballszövetség (UEFA) elnöke.

A jelenleg Budapesten tartózkodó Platini a So Foot magazinnak adott interjúban úgy fogalmazott, jóval keményebben kellett volna bánni a csapaton belüli lázadásért felelős labdarúgókkal, akiket Platini "teljesen hasznavehetetlen idiótáknak" nevezett.

A 2006-ban világbajnoki döntős franciák idén már a csoportkörben kiestek, csak egy pontot szereztek. Szereplésük a  pályán kívül is botrányos volt. Nicolas Anelka a mexikóiak elleni mérkőzés szünetében összekülönbözött Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, ezért a francia szövetség vezetősége hazazavarta a csatárt. Ezt követően a játékosok sztrájkba kezdtek, egy edzést kihagytak, többen pedig nem léptek pályára az utolsó találkozón.

Anelkát augusztus közepén 18 mérkőzésre szóló eltiltással büntették, a csapatkapitány Patrice Evrát öt, Franck Ribéryt három, Jeremy Toulalant pedig egy mérkőzésről tiltották el.

Rovatok