Index Vakbarát Hírportál

Sopron: Ötmillió forint prémium az NB II.-ért

2011. január 14., péntek 12:13

A soproni városvezetés ötmillió forint eredményességi prémiumban részesítené az SVSE-GYSEV labdarúgócsapatát, ha az NB III Bakony csoportjában jelenleg második helyezett csapat tavasszal kiharcolná a másodosztályba jutást.

Gőbl Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtökön, az éjszakába nyúló és sajtótájékoztatóval összekötött szurkolói ankéton bejelentette, a város az NB II-es szerepléssel járó többletfinanszírozást is vállalná. A politikus hozzátette, saját tőkéből és az őt támogatásukról biztosító cégek segítségével 4,9 millió forintot szánna téli igazolásokra.

A 2005-ös Magyar Kupa-diadal idején a Matáv FC Sopron ügyvezetőjeként dolgozó Gőbl azt mondta, az egyesület két korábbi futballistája, a gólkirályi címet is szerzett Tóth Mihály és az ex-csapatkapitány Pető Zoltán segítene a csapatnak a feljutásban, de csak Gőbl szerepvállalása esetén szerződnének Sopronba. A GYSEV azonban még nem döntött arról, felkéri-e a képviselőt a szakosztályvezetői pozíció betöltésére, amely az eddigi elnök, Horváth Ottó január 3-i távozásával üresedett meg.

Rovatok