Index Vakbarát Hírportál

A szurkolókat sokkolja a BL-döntő jegyárai

2011. február 18., péntek 13:32

A szurkolókat sokkolták a Bajnokok Ligája-döntőjére szóló, csütörtökön nyilvánosságra hozott jegyárai. A legolcsóbb, azaz a harmadik kategóriába sorolt belépők 175 euróba (körülbelül 47 ezer forint) kerülnek az európai szövetség (UEFA) bejelentése szerint, ez 2009-ben még csak 90 (körülbelül 24 ezer forint), míg tavaly 155 euró (körülbelül 42 ezer forint) volt.

„Ez sokkolt minket, különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben - nyilatkozta Michael Brunskill, a Futball Szurkolók Szövetségének (FSF) szóvivője. - Az UEFA annak idején azért tett szombatra a döntő napját, hogy egy családiasabbá tegye a hangulatot, de ebből a pénzből egy család akár már nyaralni is elmehetne.”

„Az UEFA jól tudja, hogy egy Bajnokok Ligája-döntő sok szurkoló számára csak egyszer adatik meg az életben, és ők ezen üzérkednek” - tette hozzá a több mint 180 ezer taggal rendelkező nemzetközi szervezet szóvivője.

Érdekesség, hogy egyes nemzetközi jegyirodák is hirdetik már a mérkőzésre szóló belépőket, ám nem ritka az 1000 (!) eurós (körülbelül 270 ezer forintos) induló ár. Giorgio Marchetti, az UEFA versenyigazgatója elmondta: a jegyárak megállapításánál az Európa-bajnoki, illetve a világbajnoki döntőket vették figyelembe. A londoni Wembley Stadionban május 28-án sorra kerülő fináléra a két résztvevő klub egyenként 25 ezer darab belépőt kap, míg a maradék 11 ezer jegyet február 24. és március 18. között értékesítik.

Rovatok