Index Vakbarát Hírportál

Tartalékos Barcelona játszik Mallorcán

2011. február 25., péntek 11:02

A Real Mallorca vendége lesz a sérülések és eltiltás miatt négy meghatározó játékosát nélkülöző, címvédő FC Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi, 25. fordulójában. A katalánoktól hiányozni fog a hétfőn súlyosabb sérülést szenvedett kapus, Victor Valdes, a combizom-húzódása miatt hosszú ideje harcképtelen Carles Puyol, valamint a kisebb izomproblémával bajlódó Xavi, ráadásul eltiltása miatt a jobbhátvéd Daniel Alves sem lesz bevethető.

Mindössze három olyan csapat van a Primera Divisiónban, amely az idei szezonban legalább egy pontot szerzett a Barcelona ellen. Közülük az egyik éppen a Mallorca, amely a korábbi Barca-futballista, dán Michael Laudrup irányításával október elején 1-1-es döntetlent ért el a Nou Campban.

Mindezzel együtt a szombati találkozónak egyértelmű esélyese az idény során - a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját is figyelembe véve - együtt összesen 77 gólt szerzett Lionel Messi, David Villa, Pedro támadótrióval felálló Barcelona, a 11. Mallorca újabb pontszerzése nagy meglepetés lenne.

A rivális, az ötpontos hátránnyal jelenleg második Real Madrid ezúttal csak a13. helyen szerénykedő Deportivo La Corunához látogat. A jelenleg harmadik Valencia Bilbaóba utazik, s nehéz összecsapásra számíthat az ötödik Athletic ellen. A magyar válogatott Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Osasuna ezúttal a Levante vendége lesz vasárnap, míg Pintér Ádám csapata, a kiesés ellen harcoló Real Zaragoza a Sporting Gijón otthonában szerepel.

Primera División, 25. forduló

Szombat

Atlético Madrid-Sevilla 18:00

Espanyol-Real Sociedad 18:00

Sporting Gijón-Real Zaragoza 18:00

Real Mallorca-FC Barcelona 20:00

Deportivo La Coruna-Real Madrid 22:00

Vasárnap

Herculés-Getafe 17:00

Levante-Osasuna 17:00

Racing Santander-Villarreal 19:00

Athletic Bilbao-Valencia 21:00

Hétfő:

Málaga-Almería 21:00

Rovatok