Index Vakbarát Hírportál

EL: Nehéz helyzetben Dzsudzsák és Huszti csapata

2011. március 16., szerda 09:59

Óriási bravúrra lenne szükség ahhoz, hogy a nyolcaddöntőhöz hasonlóan a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjében is két magyar mezőnyjátékos - Dzsudzsák Balázs és Huszti Szabolcs - is pályára léphessen, mivel a nyolcba kerülésért zajló párharcok csütörtöki visszavágóit a PSV Eindhoven 0-0-ról kezdi a Celtic otthonában, a Zenit pedig 0-3-ról a vendég Twente ellen.

A holland bajnoki listavezető eindhovenieknél minden bizonnyal ezúttal is kulcsszerep jut majd a magyar válogatott balszélsőjének. Dzsudzsák nagyszerű szezont fut, a hétvégén megszerezte 15. holland bajnoki gólját, de az EL-ben is már hat találatnál tart. A 24 éves futballista újabb kupagólja nagyon sokat érhetne együttesének, amely már 1-1-es döntetlennel is továbbjuthat.

Az orosz bajnok Zenitet a múlt heti, hollandiai vendégszereplése előtt még sokan a végső győzelemre is esélyesnek tartották, ám az Eredivisie jelenlegi másodikja alaposan meglepte Husztiékat, így Luciano Spalletti futballistáinak nyolcba jutása egyértelműen bravúrnak számítana.

Az U20-as vb-n harmadik helyezett magyar válogatott kapusát, Gulácsi Pétert foglalkoztató Liverpool is hátrányból kezdi a portugál Braga elleni, hazai visszavágót, melyen ha gólt kap, legalább két találattal többet kell szereznie riválisánál a negyeddöntős szereplés kivívásához.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók, csütörtök

Paris Saint-Germain (francia)-Benfica (portugál) 19 ó (az első mérkőzésen: 1-2)

Manchester City (angol)-Dinamo Kijev (ukrán) 19 ó (0-2)

Zenit (orosz)-Twente (holland) 19 ó (0-3)

Szpartak Moszkva (orosz)-Ajax Amsterdam (holland) 19 ó (1-0)

Porto (portugál)-CSZKA Moszkva (orosz) 21:05 ó (1-0)

Glasgow Rangers (skót)-PSV Eindhoven (holland) 21:05 ó (0-0)

Villarreal (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 21:05 ó (3-2)

FC Liverpool (angol)-Braga (portugál) 21:05 ó (0-1)

Rovatok