Index Vakbarát Hírportál

A Bayern a Bayert fogadja a Bundesligában

2011. április 14., csütörtök 12:24

A komoly hullámvölgyben lévő Bayern München és az éllovas Borussia Dortmundot üldöző Bayer Leverkusen számára egyaránt létfontosságú lesz vasárnap az egymás elleni rangadó a német labdarúgó-bajnokság 30. fordulójában. A bajorok jelenleg a negyedik helyen állnak a tabellán, s egy újabb botlással könnyen elképzelhető, hogy lemondhatnak a dobogós helyekről, ezáltal a Bajnokok Ligája-indulásról. A Bayern vezetői a nürnbergi döntetlen után múlt vasárnap menesztették Louis van Gaal vezetőedzőt, s az idény végéig két eddigi segítőjét, Andries Jonkert és Hermann Gerlandot bízták meg, hogy a csapatot behozzák a harmadik helyre.

Rögtön nehéz feladat előtt áll az új páros, ugyanis a bombaformában lévő Leverkusent fogadja a Bayern. A vendégek a bajnoki címért vannak nagy harcban, nyolc mérkőzés óta veretlenek, utolsó öt összecsapásukat kivétel nélkül megnyerték, így öt pontra megközelítették a listavezető Borussia Dortmundot, amely ezúttal a Freiburgot látja vendégül.

A Bayern nagy riválisa, a harmadik Hannover az Európa Liga-indulást érő helyekért küzdő Hamburg otthonában lép pályára. A magyar érdekeltségű csapatok közül a Hajnal Tamást foglalkoztató VfB Stuttgart Kölnbe látogat, míg a Szalai Ádám és Lőw Zsolt együttese, az FSV Mainz a sereghajtó Borussia Mönchengladbachot fogadja a pénteki nyitómérkőzésen.

Bundesliga, 30. forduló

Péntek:

FSV Mainz-Borussia Mönchengladbach 20:30 ó

Szombat:

1. FC Köln-VfB Stuttgart 15:30 ó

Hamburger SV-Hannover 15:30 ó

Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 15:30 ó

Kaiserslautern-Nürnberg 15:30 ó

VfL Wolfsburg-St. Pauli 15:30 ó

Werder Bremen-Schalke 04 18:30 ó

Vasárnap:

Bayern München-Bayer Leverkusen 15:30 ó

Borussia Dortmund-Freiburg 17:30 ó

Rovatok