Index Vakbarát Hírportál

A Bari már a hétvégén kieshet a Serie A-ból

2011. április 22., péntek 10:24

Amennyiben a Koman Vladimir és Laczkó Zsolt csapata, a Sampdoria szombat délután az olasz labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában legyőzi a Rudolf Gergellyel felálló Barit, akkor a magyar válogatott támadót a soraiban tudó együttes lesz az első kieső.

Öt mérkőzéssel a pontvadászat vége előtt a Barinak már így is csak matematikai esélye van a bennmaradásra, ugyanis lemaradása 13 pont a 17., még túlélő helyen álló Cesenával szemben. A február óta nyeretlen Sampdoriának szintén égető szüksége lenne a három pontra, ugyanis a jelenlegi állás szerint a genovai gárda is kiesne a Serie B-be.

A kiesés elől próbál menekülni Vass Ádám csapata, a Brescia is, mely a hétvégén viszont a listavezető AC Milannal találkozik, így a pontszerzése még úgy is hatalmas bravúr lenne, hogy hazai környezetben játszik. A piros-feketéknél ugyanakkor két támadó sem állhat Massimiliano Allegri vezetőedző rendelkezésére, ugyanis Pato sérülés, Zlatan Ibrahimovic pedig eltiltás miatt kell, hogy kihagyja az összecsapást.

A forduló egyik nagy rangadóját az európai kupaindulásért harcoló Palermo, valamint a bajnoki címért még versenyben lévő - igaz, a múlt heti Udinese elleni vereséget követően némileg leszakadó - Napoli vívja. Amennyiben a szicíliai alakulat begyűjti a három pontot, akkor a nápolyiak gyakorlatilag lemondhatnak a scudetto megszerzéséről.

A címvédő Internazionale ezúttal a Laziót látja vendégül, a két csapat között mindössze három pont a különbség a tabellán, így Leonardo együttesének győznie kell, ha a szezon végén egyáltalán a dobogón ott akar lenni.

Serie A, 34. forduló

szombat:

AS Roma-Chievo 12:30 ó

Bari-Sampdoria 15

Bologna-Cesena 15

Cagliari-Fiorentina 15

Genoa-Lecce 15

Internazionale-Lazio 15

Palermo-Napoli 15

Udinese-Parma 15

Brescia-AC Milan 19

Juventus-Catania 21

Rovatok