Index Vakbarát Hírportál

Rómában lehet bajnok a Milan

2011. május 6., péntek 10:34

Ha pontot szerez szombaton az AS Roma vendégeként az AC Milan az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában, bebiztosítja története 18. elsőségét.

Nem lesz egyszerű, az AS Roma még versenyben van az utolsó Bajnokok Ligája-indulást érő negyedik helyért, így mindenképpen motiváltan fognak pályára lépni. Ráadásul a két legfőbb riválisa, a Lazio és az Udinese éppen egymással találkozik, így Tottiék egy győzelemmel az egyiket mindenképpen, de döntetlennel akár mindkettőt megelőznék. Az mindenképpen a milánóiak mellett szól, hogy a hazaiaknál eltiltás miatt nem játszhat sem Daniele De Rossi, sem Simone Perrotta, azaz a Roma középpályás sora erősen tartalékos lesz.

Az AC Milan akkor is bajnok lehet, ha vereséget szenved, amennyiben a címvédő Internazionale nem nyer a vendég Fiorentina ellen vasárnap. A döntetlen pedig azért elég a Milannak, mert akkor az Inter már csak beérheti pontszámban, viszont ebben az esetben az egymás elleni meccsmérleg a Milannak kedvez.

A magyarok csapatai közül a Rudolf Gergelyt eltiltás miatt nélkülöző Bari Palermóba látogat, a Laczkó Zsoltot és Koman Vladimirt foglalkoztató, még éppen bennmaradást érő helyen álló Sampdoria a városi rivális Genoa vendége lesz, míg Vass Ádám csapata, az utolsó előtti Brescia a Cataniát fogadja.

Serie A, 36. forduló

szombat:

Palermo-Bari 18 ó

AS Roma-AC Milan 20:45

vasárnap:

Bologna-Parma 15

Brescia-Catania 15

Cagliari-Cesena 15

Internazionale-Fiorentina 15

Lecce-SSC Napoli 15

Udinese-SS Lazio 15

Genoa-Sampdoria 20:45

hétfő:

Juventus-Chievo 20:45

Rovatok