Index Vakbarát Hírportál

Debrecenben a bajnoki cím a cél

2011. június 11., szombat 14:37

Szima Gábor, a DVSC-TEVA elnöke úgy véli: az első hely kiharcolása reális cél, a dobogó viszont kötelező a debreceni csapatnak a hazai labdarúgó-bajnokság következő idényében.

"Az elmúlt kilenc évben elért eredmények alapján nem tűzhetünk magunk elé más célt, mint a versenyfutást a bajnoki címért. A nemzetközi kupában való indulás jogának megszerzése kötelező, de a bajnoki cím is reális célkitűzés" - szögezte le a debreceni csapat első embere a klub honlapján szombaton megjelent nyilatkozatában.

Az elmúlt idényt értékelve Szima Gábor arról beszélt, csalódott amiatt, hogy a csapat nem tudott nemzetközi kupaszereplést biztosító helyen végezni a hazai bajnokságban. "A játékosállományunk alapján és a biztos anyagi helyzetet figyelembe véve – ami nem volt elmondható több előttünk végző klubról – mindenképpen oda kellett volna érnünk a dobogóra. El kell ismernünk, hogy a fehérváriaknak ebben az idényben erősebb volt a keretük, de utánuk – ezt a futballban dolgozó szakemberek is elismerik – a Debrecen következett" - vélekedett.

A sikertelenség okait említve a klubvezető így fogalmazott: "A problémák tavaly nyáron kezdődtek, amikor néhány labdarúgó távozott a csapattól, és újak érkeztek. Sajnos a keretben történt változásokat a klubon belül jónéhányan rosszul dolgozták fel. Folyamatosan azt hangsúlyoztuk, hogy meggyengült a keret, amiben volt némi igazság, de nem annyira, hogy ne lettünk volna dobogóra, vagy akár bajnoki címre esélyesek. Túl sokat foglalkoztunk azzal, hogy kik távoztak és kik érkeztek, a témát felkapta a média is, ezáltal az egész ősz arról szólt, mennyit gyengültünk, többek között emiatt sem tudtunk a feladatunkra koncentrálni százszázalékosan. Azt gondolom, ha valóban jelentősen meggyengültünk volna, akkor nem jutunk be az Európa Liga csoportkörébe, ahol három alkalommal is csak egygólos vereséget szenvedtünk, és az utolsó fordulóban megszereztük az első győzelmünket."

A bajnoki menetelést elemezve kitért rá, hogy az első hét csapat ellen csak egyszer veszítettek, hátrébb végző együttesekkel szemben viszont a vártnál több pontot hullajtottak el.

Szima Gábor beszélt a tervekről is, mint mondta, csatárt és támadó középpályást keresnek.

A korábbi Bajnokok Ligája-szereplésből befolyt pénz elköltését illetően úgy fogalmazott, annak egy részét az 1,2 milliárd forintos beruházással megépülő edzőcentrumra költik, egy másik részét pedig a költségvetés kiegészítésére kell fordítaniuk.

Rovatok