Index Vakbarát Hírportál

A Bayern Wolfsburgban javíthat

2011. augusztus 12., péntek 11:41

A nyitányon a Bayern Münchent meglepő Borussia Mönchengladbach vendége lesz Hajnal Tamás csapata, a legjobb gólkülönbségével - a Wolfsburggal együtt - a tabella élén álló Stuttgart a német labdarúgó-bajnokság második fordulójában.

A szombat esti mérkőzésen a hazaiak saját közönségük előtt is nyilvánvalóan igyekeznek majd bizonyítani, hogy nem véletlenül maradtak az élvonalban, a bajorok otthonában aratott 1-0-s győzelmük egy hazai sikerrel válna igazán értékessé. A vendégcsapat ugyanakkor - amelyben meghatározó szerepet játszik Hajnal Tamás - a Schalke felett aratott 3-0-s, magabiztos kezdésre építve legalább annyi eséllyel szállhat harcba az újabb három pontért, mint vendéglátója.

A Nagy Dánielt foglalkoztató Hamburg - a címvédő Borussia Dortmundtól elszenvedett vereséget követően - a berlini Herthát fogadja, Szalai Ádám és Stieber Zoltán csapata, a Mainz pedig Freiburgban vendégszerepel.

A Bundesliga magyar érdekeltségű együttesei közül kettő - a Stuttgart mellett a Mainz - győzelemmel kezdte a 2011/2012-es szezont, így egy újabb sikerrel megerősítheti helyét az élcsoportban. Az előzőnél jobb idényben reménykedő Bayern München Wolfsburgban játszik, s máris van min javítania a Mönchengladbachtól elszenvedett hazai vereség után.

A 2. forduló programja

Szombat

Hoffenheim-Borussia Dortmund 15:30 ó

Wolfsburg-Bayern München 15:30

Schalke-Köln 15:30

Freiburg-Mainz 15:30

Nürnberg-Hannover 15:30

Hamburg-Hertha 15:30

Mönchengladbach-Stuttgart 18:30

Vasárnap

Kaiserslautern-Augsburg 15:30 ó

Leverkusen-Werder Bremen 17:30

Rovatok