Index Vakbarát Hírportál

A hetvenéves Mezey Györgyöt köszöntötte az MLSZ

2011. szeptember 7., szerda 18:53

Hetvenedik születésnapja alkalmából szerdán a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) székházában köszöntötték Mezey Györgyöt, korábbi szövetségi kapitányt, a magyar edzőképzés egyik vezető alakját.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint az ünnepség során Vági Márton főtitkár elmondta, hogy az 1941-es év rendkívül gazdag volt a magyar futball történetében, hiszen abban az esztendőben született, és idén ünnepelte 70. születésnapját többek között Ihász Kálmán, Verebes József, Mészöly Kálmán és Mezey György, illetve hamarosan Albert Flórián is csatlakozik a hetvenévesek klubjához.

Vági kiemelte: Csányi Sándor MLSZ-elnök a szakmai kérdések kapcsán először Mezey Györggyel ült le tárgyalni, ami bizonyítja, hogy az egykori szövetségi kapitány még ma is megkerülhetetlen és fontos szereplője a magyar futballszakmának.

Mezey - aki klubszinten a Honvéddal 1991-ben, majd idén a Videotonnal nyert bajnokságot - példaképét, a szintén 1941-es születésű Sir Alex Fergusont idézve humorosan megjegyezte: ez az a kor, amikor a születésnapon a gyertyák már többe kerülnek, mint maga a torta. A szakember hozzátette, örül, hogy egy válogatott siker után került sor a köszöntésére, mert így mindenki őszinte mosollyal érkezett az ünneplésre, ami jól példázza a futball fontosságát.

A köszöntés után szakmázással folytatódott a beszélgetés, Mezey György először is elismerését fejezte ki Egervári Sándor szövetségi kapitány munkája kapcsán, kiemelve: kollégája nagyszerű döntéseket hozott az előző két Eb-selejtezőn. Nem maradt el a legemlékezetesebb régi történetek felelevenítése sem, szóba került a válogatott 1985-ös menetelése, a brazilok elleni 3-0-ás siker, valamint néhány anekdota, amelynek felidézése évtizedek után is mosolyt csalt a jelenlévők arcára.

Mezey György összesen 35 mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, ezeken 20 győzelem mellett hét döntetlen és nyolc vereség volt a mérlege.

Rovatok