Index Vakbarát Hírportál

A milliomos Eto'o 30 ezer dollárért sztrájkol

2011. november 15., kedd 19:06

Két, afrikai csapatokat érintő barátságos labdarúgó-mérkőzés is elmarad kedden. A kameruniak állítólag a prémiumuk elmaradása miatt nem állnak ki Algéria ellen.

Nem rendezik meg az Algéria-Kamerun meccset, mivel azt kameruniak lemondták. Mohamed Yia szövetségi elnök arról tájékoztatott belső adminisztrációs probléma miatt nem tudnak elutazni Algírba.

Egy másik verzió szerint a játékosok léptek sztrájkba, mert a szövetség még a vasárnap Marokkóban megnyert négyes tornáért sem fizette ki  fejenkénti 30 ezer dolláros prémiumukat.

A szövetség szóvivője viszont azt közölte, hogy - az orosz Anzsi Mahacskalában Dzsudzsák Balázzsal együtt futballozó - Samuel Eto'o és társai megkapták a bérüket, igaz, az edzőtáborozásért járó hagyományos bónuszt nem utalták el nekik.

A visszalépést elfogadhatatlannak és sportszerűtlennek nevező algériaiak vizsgálják annak a lehetőségét, miként szerezhetnének jogorvoslatot.

A 30 ezer dolláros jutalom Eto'o számára aprópénz, az Anzsi Mahacskalától évente 20,5 millió eurós fizetést kap. Ezzel jelenleg ő a világ legjobban fizetette futballistája.

A Szenegál-Elefántcsontpart meccset a franciaországi Amiens-ben rendezték volna, de az utóbbi csapat kérésére elmarad, mivel a válogatottnak nem volt esélye arra, hogy időben megérkezzen. Az elefántcsontpartiak a Dél-afrikai Köztársaságból tervezték az utazást, de a járatukat érintő technikai gond miatt vasárnap nem indulhattak el. A pótlásra valószínűleg januárban, Dubajban kerül majd sor.

Rovatok