Index Vakbarát Hírportál

Donyeck kitiltaná az angol szurkolókat

2011. december 6., kedd 19:55

Az incidensek elkerülése érdekében a 2012-es Európa-bajnokság idejére Ukrajnának ki kell tiltania az országból az angol futballhuligánokat és ultrákat – közölte Donyeck megye közigazgatási hivatalának vezetője. A kelet-ukrajnai megye azonos nevű székhelyén több mérkőzést is játszik majd az angol csapat.

"Meg kell akadályozni, hogy a június 8. és július 1. közötti Eb alatt angol ultrák érkezzenek Ukrajnába" – közölte Andrij Sisackij, akinek kijelentését a sajtószolgálata is megerősítette. "Inkább azzal vádoljanak meg, hogy nem vagyunk kellően nyitottak, mintsem incidensek történjenek".

"Az ukrán rendvédelmi szerveknek listát kellene felállítaniuk azokról a huligánokról, akiknek meg kell akadályozni az országba való belépését a torna idején" – vélte a szénbányászatáról ismert megye közigazgatási vezetője.

Donyeck az egyike a négy ukrán városnak, ahol a Lengyelországgal közös rendezésű EURO-2012 mérkőzéseit játsszák. Itt lesz júniusban az Anglia-Franciaország és az Ukrajna-Anglia találkozó, valamint egy negyeddöntős és egy elődöntős mérkőzés. 

Rovatok