Index Vakbarát Hírportál

AZ MLSZ U21-es Eb-t rendezne

2012. január 20., péntek 21:28

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) gondolkodik azon, hogy megpályázza a 2015-ös U21-es Európa-bajnokság rendezési jogát, de ezt csak akkor teszi, ha reális esélye lesz elnyerni.

„Az MLSZ hosszú távú stratégiai célja, hogy minél több rangos nemzetközi eseményt Magyarországra hozzon. A számtalan sikeres korosztályos selejtező minitorna bizonyítja, hogy a magyar szervezésre van igény Európában” - mondta pénteken az MTI érdeklődésére Dinnyés Márton, az utánpótlás válogatottak sajtóreferense, aki arról számolt be, hogy a 2015-ös Eb-pályázat szakmai előkészítése megkezdődött.

Hozzátette, az MLSZ készen áll egy versenyképes anyag összeállítására és benyújtására, ám a végső sikerhez infrastrukturális fejlesztésekre is szükség van, ezért korai részletekbe bocsátkozni a jelentkezéssel kapcsolatban.

„A szándék megvan, de csak akkor kandidálunk, ha megalapozott pályázatot tudunk benyújtani” - mondta Borbély Zoltán, az MLSZ sajtó- és jogi irodájának vezetője.

Az UEFA március elejéig várja a pályázatokat. Vélhetően legalább tíz ország szeretné majd megrendezni a szakmailag rendkívül fontos eseményt, melyen majd kvótát lehet szerezni a 2016-os riói olimpiára.

Rovatok