Index Vakbarát Hírportál

Sousa túl későn vette át az idézést

2012. február 10., péntek 11:18

A Videoton hivatalos közleményt adott ki Paulo Sousa és Borbola Bence, a megfejelt NS-újságíró ügyében.

"Paulo Sousával szemben a területileg illetékes Bicskei Városi Bíróságon magánvádas eljárás van folyamatban Borbola Bence újságíró, magánvádló kezdeményezésére könnyű testi sértés vétsége miatt. A bíróság az első tárgyalást megelőzően a hatályos büntetőeljárásról szóló törvény 502. § szerint megtartandó személyes meghallgatást a mai napra tűzte ki, mely személyes meghallgatás célja a felek békéltetése volt - olvasható a közlemény a Videoton hivatalos honlapján.

A bíróság Paulo Sousa részére a személyes meghallgatásra szóló idézést küldött. Megjegyezzük, hogy jelen üggyel kapcsolatosan ez az idézés volt az első hivatalos irat, melyet vezetőedzőnk számára megküldtek, holott korábban az esetet a nyomozó hatóság is vizsgálta.

Paulo Sousa az idézést a tegnapi napon vette kézhez, ugyanis mint ismeretes, csapatunk az elmúlt napokban érkezett haza három hetes edzőtáborozásából, továbbá fontos körülmény az is, hogy a bíróság az idézést nem Paulo Sousa tartózkodási címére kézbesítette, így az csak jelentős késedelemmel jutott el a címzetthez.

Mindezekre tekintettel vezetőedzőnk számára a munkahelyi elfoglaltságai átszervezésére elegendő idő nem állt rendelkezésre, ezért a személyes meghallgatáson megjelenni nem tudott.
Paulo Sousa az idézés kézhezvételét követően haladéktalanul kérelmet nyújtott be az illetékes bírósághoz a személyes meghallgatás elhalasztás iránt.

A bíróság a mai tájékoztatása szerint a halasztási kérelemnek helyt adott, így a személyes meghallgatásra újabb időpont kitűzése várható.

Tájékoztatjuk a Közvéleményt, hogy mind Klubunk, mind vezetőedzőnk érdeke azt kívánja, hogy jelen eljárás mihamarabb és mindkét fél számára kielégítő módon lezárásra kerüljön, ugyanakkor hangsúlyozzuk azt is, hogy az alapügyben eljáró nyomozóhatóság az eljárását bűncselekmény hiányában megszüntette.

Természetesen Paulo Sousának nem célja az eljárás elhúzása, vagy bármely módon történő akadályozása, így a személyes meghallgatáson a jövőben mindképpen részt kíván venni, ennek értelemszerűen feltétele, hogy az arra szóló idézés a jogszabályoknak megfelelően és ésszerű határidőn belül történjen."

A Videoton portugál edzője egy szeptember 14-i barátságos meccsen fejelte le Borbola Bencét, akinek fejét több öltéssel kellet összevarrni.

Rovatok