Index Vakbarát Hírportál

A rendőrközpont már készen áll a futball-Európa-bajnokságra

2012. február 28., kedd 17:24

Megnyitották a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság biztonsági központját Varsó külvárosi részében, a kontinenstorna idején többek között innen hangolják majd össze a rendőrségi alakulatok tevékenységét egész Lengyelországban.

A központ a viadal előtt, alatt és után 61 napig, szünet nélkül, három, egyenként 95 fős műszakban fogja koordinálni a biztonsági intézkedéseket - mondta sajtóbeszámolójában Jacek Cichocki lengyel belügyminiszter.

Az Eb mérkőzéseit több mint 9 ezer rendőr biztosítja Lengyelországban, ebből 2400-an a fővárosban lesznek mozgósítva. Az ukrán-lengyel határon nem lesznek olyan szigorúak az ellenőrzések, mint a hétköznapokon, de azért a határ mentén valószínűleg fokozott biztonsági intézkedésekre, egyebek mellett véletlenszerű buszellenőrzésekre lehet számítani.

A lengyelországi mérkőzéseknek otthont adó városokban folyamatosan készül a közlekedési infrastruktúra. Kedden este Wroclawban egy új repülőtéri terminált adnak át, várhatóan tavasszal elkészül a gdanski stadion vasúti összeköttetése, az autópályák megépítésével ugyanakkor az ország több helyén kivitelezési problémák is felmerültek.

A lengyel-ukrán közös rendezésű Eb szerdától számítva száz nap múlva, június 8-án kezdődik.

Rovatok