Index Vakbarát Hírportál

Mourinho 100. Real-meccsén Ronaldo 99. Real-góljáig jutott

2012. március 11., vasárnap 00:05 | aznap frissítve

A Madrid a 27. forduló szombati meccsnapja után 13 ponttal vezeti a spanyol bajnokságot a Barcelona előtt. A Real nehezen, de Ronaldo két közeli lövésével legyőzte a mérkőzésen többször is felülkerekedő Betist.

A sevillai csapat a 10. percben vezetést szerzett, Castro egy gyönyörű légstoppal vett le egy átadást, középre adott, ahol Molina érkezett, és belsővel Casillas feje fölött bevágta a labdát. Igaz, az ismétlésekből kiderült, Castro az átvételnél kézzel ért a labdához, de a bíró nem észlelte, és továbbengedte a támadást. A Real azonban tíz perc múlva egyenlített. Özil ugratta ki a félpályánál Higuaínt, az argentin válogatott végigfutotta a térfelet, és a rövidbe bombázott.

A második félidő hetedik percében Ronaldo szerezte meg a vezetést a madridiaknak. Marcelo szép esernyőcsellel etette meg a védőjét, a labda kicsit elpattant tőle, de így éppen jó volt Ronaldónak, aki fordulásból ballal berúgta a Real-beli 98. gólját.

Három perc múlva megérdemelten egyenlített a Betis. A hazaiak rúgtak szögletet, Arbeola rövid felszabadítására Montero csapott le, és a hosszúba vágta a labdát. A 73. percben viszont eldőlt a meccs. Ismét Ronaldo lőhetett közelről, ballal lőtt laposan a hálóba, ez volt a 32. gólja a bajnokságban.

A Real ellen a Betis két tizenegyest kérhet számon a bírón, először Alonso ért kézzel a labdához egy ártatlan helyzetben a 16-oson belül, majd a meccs legvégén egy lövést blokkolt kézzel Sergio Ramos. A bíró, aki ekkor már a 4. játékvezető volt Iturade Gonzáles sérülése miatt, elnézte a szabálytalanságokat.

A Real Mourinho 100. meccsén három pontot szerzett, és készülhet a hétközi Bajnokok Ligája visszavágó mérkőzésre.

Jegyzőkönyv

Betis - Real Madrid 2-3, gólok: Molina 10. Moreno 55. illetve Higuaín 25., Ronaldo 52., 73.

sárga lapok: Iriney, illetve Kaká, Higuaín, Arbeola 


Málaga-Levante 1-0 (0-0)
g: Rondon (51.)

Real Sociedad-Real Zaragoza 3-0 (3-0)
g: Agirretxe (19., 40.), Vela (22.)
kiállítva: Lanzaro (84., Zaragoza)

Sporting Gijón-Sevilla 1-0 (1-0)
g: Castro (32.)

vasárnap játsszák:
Atlético Madrid-Granada 12 ó  
Espanyol-Rayo Vallecano 12 ó
Valencia-Real Mallorca 16 ó
Racing Santander-FC Barcelona 18 ó
Osasuna-Athletic Bilbao 21:30 ó
hétfőn játsszák:
Villarreal-Getafe 21 ó

Rovatok