Index Vakbarát Hírportál

Perelni fogja a Vasast a német befektető

2012. március 23., péntek 14:40

Alfredo Demiani presztízsveszteségként éli meg, és pereskedni készül amiatt, hogy nem az ő befektetői csoportjáé lett a Vasas. Ettől függetlenül továbbra is érdeklődik magyar élvonalbeli labdarúgócsapatok iránt, van már kiszemeltje is. Minderről a német cégcsoportot képviselő Varga Endre beszélt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.

A hamburgi üzletember évi kétmillió eurót ígért a Vasasnak, de a tárgyalások után mégsem őt választották, hanem a Kubala Akadémiát is működtető HunGast cégcsoport lehet a Vasas Futball Kft. új többségi tulajdonosa. „Alfredo Demiani úr felelősséget vállal a mögötte álló befektetői csoportért, miközben hitegettek minket, pedig szóban már megállapodtunk. A hamburgi üzletember azt hitte, ez elég” –  indokolta a jogi lépések tervét Varga Endre. Mint fogalmazott: „akciótervünk volt a Vasas utolsó tíz mérkőzésére, amivel bent lehet tartani a csapatot az NB I-ben. Játékosokat akartunk idehozni, visszahoztuk volna Farkas Balázst és Simek Pétert az első csapatba.”

Varga Endre szerint 2-3 millió eurós befektetéssel és jó stratégiával már nemzetközi szereplést is ki lehetne vívni egy magyar élvonalbeli labdarúgócsapattal. Mint mondta: "Demiani úr egy saját, profi klubot akart felépíteni a Vasasnál. A mai napig nem tudom, miért nem mellettünk döntöttek. Mi mindent Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnökének közvetítésével végeztünk. A futballklubot tulajdonló Faragó Attiláék kint jártak Hamburgban, októberben a felek kezet ráztak, igaz, csak szóban állapodtak meg. Később pedig már csak az újságban olvashattuk, hogy másnak akarják eladni a klubot."

Mint Varga Endre fogalmazott: "Demiani úrék továbbra is nyitottak Magyarország felé, már kaptunk is néhány érdeklődő telefont. Csapatot egyelőre nem mondhatok, de annyit igen, hogy a német befektetők szemlélete, a gazdasági precizitás, az egymásra épülő sport- és ügyvezető igazgatói láncolat, valamint a nézőszámot növelő marketingszemlélet működőképes modell lehet Magyarországon is. Keresünk másik eladó futballklubot, csak NB I-es egyesület jöhet szóba, először Budapesten nézünk még szét, de vidéki klubtól sem zárkózunk el” – árulta el a német befektetők hazai képviselője.

Rovatok