Index Vakbarát Hírportál

Íme, egy lehetséges Fradi-pálya látványtervei

2012. április 13., péntek 18:50 | aznap frissítve

Egy hete a Magyar Közlönyben megjelent Orbán Viktor aláírásával a Ferencvárosi Torna Club Üllői úti sporttelepének egy részére - amely a stadion szempontjából felesleges - vonatkozó értékesítési rendelkezés , illetve a fejlesztési miniszternek felhívás, hogy gondoskodjon a pálya futballszempontból hasznos részének a hosszú távú hasznosításáról.

Kubatov Gábor elnök egy pénteki háttérbeszélgetésen be is mutatta a talán egyszer megépülő Fradi-pálya látványterveit. Igaz, ezek nem ugyanazok, amelyek az FTC oldalain találhatók. "Nagyon óvatosan ígérek, ezért maradjunk annyiban, hogy a döntést előkészítettük. Azért nem felújítjuk a meglévő Albert Stadiont, mert nem tudnánk megfelelni az európai szövetség előírásainak" - mondta a Fidesz pártigazgatója. A Pepsifoci.hu szerint Kubatov 22600 fős stadionról beszélt, amelybe átlagosan tízezren látogatnak el egy meccsre. A pályát egy méterrel lejjeb vinnék.

Egy biztos, nagy a verseny a stadionépítők és stadion megrendelők között. A héten Kósa Lajos, Debrecen szintén állami stadionépítésben reménykedő polgármestere is háttérbeszélgetésen próbálta a sajtót az új városi stadion részleteiről tájékoztatni.

Rovatok