Index Vakbarát Hírportál

Vilanova már tapsol, Gurdiola már nem

2012. április 29., vasárnap 23:47 | aznap frissítve

A spanyol futballbajnokság 36. fordulójában 7-0-ás vereséget szenvedett a Rayo Vallecano a vendég Barcelonától a vasárnap esti zárómeccsen. Az első gólt Pedro passza után Messi közelről szerezte, a második gól viszont gyakorlatilag Barcelona-helyzet nélkül született. Alexis Sanchez futott le az alapvonalig, a beadást senki sem kísérte csak az egyik védő, Correa, aki rosszul ért bele. Öngól, ráadásul le is kellett cserélni, mert a mozdulatnál a kapufára rácsúszott, és megsérült a térde.

A harmadik gól Messi passzából született, Keita értékesítette. Ez volt a Barcelona idei 100. gólja a bajnokságban.

A második félidő elején Messi egy beadást pörgetett a keresztlécre, a labda Pedro elé került, aki közelről szerezte meg a Barca 4. gólját. Aztán Alves következett, beadását Thiago fejelte a földre pattintva a hosszúba. A gól után a brazil-olasz középpályás és a brazil szélső táncolni kezdtek, Puyol csapatkapitány azonban szigorúan intette őket a mulatság befejezésére.

A 6. gólt Pedro szerezte, Messi gyönyörű indítását levette, nem passzolt az érkező Keitának, hanem könnyen a rövidbe rúgott. A 7. gól is a két támadó összjátékából született, két perccel később, a 89.-ben Pedro elvette a labdát Afellaytól, Messihez lőtte, az argentin 15 méterről a rövidbe gurított.

Messinek ez volt a 43. gólja a bajnokságban, amivel beérte a vasárnap egy gólt rúgó Cristiano Ronaldót a góllövőlista élén.

Pep Guardiolának ez volt az első mérkőzése azóta, hogy pénteken bejelentette, az idény végén távozik a csapattól, és helyét a másodedző, Tito Vilanova veszi át. Ketten együtt izgulták végig a mérkőzést, a góloknál Vilanova tapsolt, Guardiola faarccal vette tudomásul az eredmény változását.

Primera División, 36. forduló

 
Rayo Vallecano-FC Barcelona 0-7 (0-3)
gól: Messi (16., 90.), Rober (26., öngól), Keita (39.), Pedro (47., 87.), Thiago Alcantara (77.)

Korábban:
Real Betis-Atletico Madrid 2-2 (0-0)
gól: Pozuelo (86.), Pereira (88.), illetve Koke (63.), Falcao (93.)

Rovatok