Index Vakbarát Hírportál

Az Újpest szerint semmi gond a fradisták jegyáraival

2012. május 8., kedd 13:20

A szombati Újpest-Ferencváros bajnokira háromszor annyiért juthattak jegyhez a vendégdrukkerek, mint a hazaiak. A Fradinál nagy botrányt kavart a háromezres jegyár, az Újpest hivatalos honlapján reagált.

"A Ferencváros indítványa nyomán az MLSZ vizsgálatot indított a május 12-i Újpest FC-FTC mérkőzés vendégszektorba szóló jegyek ára miatt.

Az Újpest FC Kft. ezúton kijelenti, hogy a belépők árának meghatározásával kapcsolatosan mindenben a szabályok szerint járt el. A klub a vendégszektorba pontosan annyiért értékesíti a belépőket, amennyiért az FTC Zrt. az őszi mérkőzésen az Újpest FC szurkolóinak árulta akkor a jegyeket. A klub az MLSZ szabályzata értelmében ezt megteheti, mert nem országos hálózaton keresztül, hanem helyileg értékesíti a jegyeket.

Ezzel kapcsolatban egyébként már van precedens értékű döntés: a Videoton kérelmére a szövetség fegyelmi bizottsága megvizsgálta a fehérvári csapat debreceni vendégjátéka kapcsán az akkor is túl drágának tartott belépőjegyek árképzésének kérdését, ám a fenti indokokra hivatkozva felmentette a DVSC-t a fegyelmi eljárás keretén belül.

Az Újpest FC a Ferencváros belügyének tekinti a hazai rendezésű mérkőzésein a jegyárak kialakítását, ezen belül azoknak az emelését is – de a klub a Szusza Ferenc Stadionban nem akarja emelni a belépőjegyek árait, míg a vendégszektorban mind a jegyek száma, mind azok ára tekintetében a viszonosság elve alapján jár el.

Megjegyezni kívánjuk még, hogy a  fradi.hu-n hivatkozott, az MLSZ Biztonsági Szabályzatának 4.4-es pontja nem a jegyárak meghatározásáról szól, hanem „A sportszervezetek együttműködési feladatai szövetségi és sportszervezeti szinten” címet viseli, így javasoljuk annak, aki az Újpest FC-t  nagy nyilvánosság előtt szabályszegéssel vádolja, hogy az általa e tárgykörben hivatkozott szabályhely helytállóságát ezt megelőzően legalább ellenőrizze.

A kérdésben véleményünk szerint a Szabályzat 3.3.1.1. pontja az irányadó, és mint a DVSC-Videoton eljárás kapcsán a bizottság már kimondta, a „vendégszurkolók jegyeinek ára nem haladhatja meg azon jegyárakat, melyet a hazai csapat szurkolói fizetnek a hasonló kategóriájúakért” szabály csak arra az esetre vonatkozik, amikor a nemzetközi és az NB I-es mérkőzésekre országos hálózaton keresztül értékesítik a jegyeket. Tekintve, hogy az Újpest FC a jegyeket nem ilyen rendszerben árulja, így erre az esetre ez a külön szabályzási pont sem vonatkozik."

Rovatok