Index Vakbarát Hírportál

Nyíregyházán játssza BL-selejtezőjét a DVSC

2012. június 15., péntek 20:08

Nyíregyházán fogadhatja ellenfelét a Debrecen a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában. Szilágyi Sándor cégvezető elmondta, az európai szövetség úgy döntött, hogy ha a mérkőzésen minden rendben lesz, vagyis nem történik szurkolói rendbontás és az UEFA előírásainak is eleget tesz a klub, akkor továbbjutás esetén a 3. forduló hazai összecsapását is megrendezhetik a nyíregyházi Városi Stadionban.

Az UEFA ellenőre május közepén tekintette meg a diósgyőri és a nyíregyházi stadiont. A DVTK arénájában sok hiányosságot találtak, így a Debrecen két évvel korábbi, a bolgár Liteksz Lovecs elleni Európa Liga-selejtezőjéhez hasonlóan ismét Nyíregyházán fogadja ellenfelét.

Az UEFA a 2010-es mérkőzés után leszögezte, hogy legközelebb csak akkor lehet nemzetközi meccset rendezni ott, ha pótolják az akkor felmerült hiányosságokat. Mivel ezeket azóta a stadion kezelője elvégezte, minden akadály elhárult.

A BL-selejtező 2. fordulójának első mérkőzését július 17-én vagy 18-án, a visszavágót július 24-én vagy 25-én rendezik. Az a június 25-i sorsoláson dől el, hogy ki lesz a DVSC-TEVA ellenfele. 

Rovatok