Index Vakbarát Hírportál

Eto'o ne legyen csapatkapitány a válogatottban

2012. július 13., péntek 11:19

Denis Lavagne, a kameruni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt akarja, hogy vegyék el a jelenleg eltiltását töltő Samuel Eto'ótól a csapatkapitányi karszalagot.

Az orosz Anzsi Mahacskalában futballozó 31 éves támadó azért kapott nyolc hónapra szóló eltiltást, mert múlt novemberben arra buzdította a válogatott játékosokat, hogy ne lépjenek pályára az Algéria elleni barátságos meccsen, mivel az ígért prémiumokat nem kapták meg.

A kameruni csapat francia szakvezetője most levélben kérte az ország futballszövetségét, hogy a szeptemberben és októberben sorra kerülő Afrika Kupa-selejtezők előtt döntsenek arról, ki legyen Eto'o helyett a válogatott csapatkapitánya. Lavagne emellett kifogásolta, hogy még mindig nem kapta meg éves fizetését, amely a szövetséggel kötött szerződése értelmében egy összegben járna neki.

Lavagne-t tavaly nevezték ki, miután Javier Clemente korábbi spanyol szövetségi kapitány irányításával a csapatnak nem sikerült kijutnia az idén januárban rendezett Afrika Kupára.

Rovatok