Index Vakbarát Hírportál

Még összejöhet a Merkel-Del Bosque vacsora

2012. augusztus 12., vasárnap 08:47

Vicente del Bosque, a világ- és Európa-bajnok spanyol válogatott szövetségi kapitánya elfogadta Angela Merkel német kancellár felvetését, miszerint örömmel vacsorázna vele.

"A nehézségeink ellenére vidám és optimista népek vagyunk, és ha már szóba került, én is szívesen meghívnám egy estebédre Angela Merkelt. De ragaszkodom hozzá, hogy én állom a számlát" - mondta mosolyogva egy madridi sajtókonferencián a szakember. "Spanyolországot képviselem, így azután én is felelős vagyok azért, hogy jó kép alakuljon ki országunkról Európában.

Az ügy előzménye az, hogy a Süddeutsche Zeitung című napilap összeállításában Boris Becker egykori teniszcsillag azt a kérdést tette fel a kancellárnak, kivel vacsorázna szívesen együtt. A lap összeállításában hírességek tehetnek fel kérdéseket más közismert személyiségeknek.

A labdarúgást igencsak kedvelő Angela Merkel, ha teheti, rendre megnézi akár helyszínen is a válogatott mérkőzéseit. A 2010-es, Argentína elleni világbajnoki negyeddöntős diadal után együtt sörözött a Nationalelffel az öltözőben.

Rovatok