Index Vakbarát Hírportál

Eto’o mégsem tér vissza a kameruni válogatottba

2012. augusztus 28., kedd 12:32

Mégsem tér vissza a kameruni labdarúgó-válogatottba Samuel Eto'o, aki visszautasította az Afrika Kupa-selejtezőre készülő nemzeti együttes keretébe szóló meghívót.

Az orosz Anzsi Mahacskala csatára nyolc hónapos eltiltása után szeptemberben léphetett volna pályára a Szelídíthetetlen Oroszlánok színeiben, miután az afrikai szövetség szombati közlése szerint tagja a Zöld-foki szigetek elleni selejtezőre készülő keretnek.

„Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók megértik a döntésemet” - mondta a 31 éves futballista, aki a profizmus hiányával és a nem megfelelő szervezettséggel indokolta elhatározását.

Eto’ót azért tiltották el a nemzeti együttesben való szerepléstől, mert tavaly novemberben vezéralakja volt a játékosok sztrájkjának, amelynek az volt a célja, hogy a szövetség kifizesse a futballistáknak járó bónuszokat. A labdarúgók tiltakozása miatt Kamerunnak le kellett mondania az

Algéria elleni barátságos mérkőzést. Eto'o 109 válogatott mérkőzés alatt 54-szer volt eredményes.
A Zöld-foki szigetek elleni párharc első találkozóját szeptember 8-án, míg a kameruni visszavágót október 12-én rendezik. A párharc győztese részt vehet a 2013-as afrikai kontinensviadalon.

Rovatok