Index Vakbarát Hírportál

Gyepes nem hagyta abba, Portsmouth-ba igazolt

2012. szeptember 7., péntek 16:18

A korábbi válogatott védő, Gyepes Gábor az angol harmadosztályban folytatja pályafutását.

„Amikor szabadon igazolhatóvá váltam, abban bíztam, hogy több lehetőség közül választhatok. Nem gondoltam, hogy konkrét ajánlatokkal bombáznak, de kész voltam próbajátékokra utazni, és hajlandó lettem volna kompromisszumokra is. Vártam türelemmel, de sokáig nem történt semmi” – mondta a 31 éves védő.

„Ami lehetőség adódott, az nyár elején jött, akkor pedig még bíztam abban, hogy az átigazolási időszakban Angliából is keresnek majd klubok. Most már azt mondom, ha az a júniusi, külföldi ajánlat az elmúlt hetekben érkezik, rábólintok. Nehéz időszak van mögöttem. Nagy szívfájdalmam, hogy a nevelőegyesületemet, a Ferencvárost abszolút nem érdekelte a szerződtetésem. Valószínűleg nem játszom már korábbi csapatomban. Mostanában az is megfordult a fejemben, hogy befejezem a futballt. A héten aztán a családommal és a menedzseremmel úgy döntöttünk, vállalom a portsmouth-i lehetőséget.

Az angol csapat már márciusban igazolt volna, amikor egy hétig ott edzettem, de az anyagi lehetőségeik nem tették lehetővé a szerződtetésemet. Azóta is képben voltak, és mivel éreztem rajtuk, valóban engem akarnak, végül elfogadtam az ajánlatot. Az anyagi problémák ellenére barátságos, családias hangulat uralkodik a klubnál, szimpatikus egyesület a Portsmouth, amely a hírek szerint hamarosan egyenesbe kerül. Egyelőre a naptári év végéig írtam alá, de ha időközben stabilizálódik a helyzet, újra tárgyalunk, és akár hosszabb távra is elkötelezem magam.

A vasárnapi, Crawley Town elleni meccsen már a kezdőcsapatban számolna velem a vezetőedző. Ehhez természetesen az is kellett, hogy az elmúlt időszakban edzésben, játékban legyek. Hálás vagyok az MTK-nak, Garami Józsi bácsinak, hogy velük gyakorolhattam - összegzett Gyepes.

Rovatok