Index Vakbarát Hírportál

A tartalékokhoz száműzték a Zenit lázadó futballistáját

2012. szeptember 24., hétfő 19:03

Az orosz Zenit vezetősége a tartalékcsapatba száműzte Igor Gyenyiszovot, az együttes orosz válogatott labdarúgóját, aki magasabb fizetést követelt arra hivatkozva, hogy a klub két új játékosáért, a brazil Hulkért, illetve a belga Axel Witselért csillagászati összeget fizetett.

"Nem a külföldi játékosok ellen vagyok, de a csapatban egyensúlynak kell lennie" - mondta a válogatott csapatkapitánya. "Valóban nagyszerű játékosokat igazoltunk, de komolyan azt gondolják, hogy háromszor annyit érnek, mint mi?"

A szentpétervári klub az átigazolási időszak utolsó napján több mint 100 millió eurót fizetett a két futballistáért.

Helyi sajtóértesülések szerint Genyiszov évi 3,9 millió eurós fizetésénél két millióval többet követelt a vezetőktől, akik erre közleményben is reagáltak: "a játékos igényei teljesen megalapozatlanok, ugyanis így is az orosz bajnokság egyik legjobban fizetett labdarúgója."

"A Zenitnek kiváló játékosai vannak, akik több trófeát nyertek, mint az új fiúk. Azt megérteném, ha Lionel Messit vagy Andrés Iniestát hoznák ide, ők minden pénzt megérnek" - tette hozzá a 28 éves középpályás, aki kilátásba helyezte távozását abban az esetben, ha nem teszik vissza az első csapat keretébe.

Rovatok