Index Vakbarát Hírportál

Külföldi színészek rontják el az angol futballt

2012. október 2., kedd 08:48

A Manchester United menedzsere,  Alex Ferguson állítja, az angol bajnokságban játszó külföldiek miatt egyre több a műesés a PL-mérkőzéseken. A Manchester City-játékos, az argentin Sergio Agüero viszont azt mondja, a játékvezetők utaznak a külföldiekre, másként ítélik meg őket, mint a hazaiakat.

Agüero a Fulham ellen 2-1-re megnyert mérkőzés után fakadt ki. Úgy vélte, csapattársa, Carlos Tévez azért nem kapott meg jogos büntetőt, mert nem angol, míg Pablo Zabaleta ellen a másik oldalon befújtak egy tizenegyest. Agüero szerint rendszeres, hogy a hazai, illetve brit játékosok a kedvezményezettek.

A liverpooli Luis Suárez edzője, Brendan Rodgers is úgy gondolja, bármilyen durván is buktatják az uruguayi játékost, nem fognak tizenegyest befújni neki - amit részben annak köszönhet, hogy egy érintéstől is elesik a 16-oson belül.

„Közel ugyanannyi külföldi játszik az élvonalban, mint angol. Nem jó, hogy vannak olyanok, akik különleges megítélés alá esnek" - mondta Agüero.

Ferguson szerint nem alaptalan a hazaiak támogatása, állítja, a légiósok próbálják meg a legtöbbször átverni a játékvezetőket, ők mutatják be a legtöbb műesést. „Nem érdemes ezen sokat témázni, az elmúlt években rengetegen dobták fel magukat, és ki kell mondani, a legtöbbjük légiós."

Ferguson ugyanakkor megvédte játékosát, Luis Nanit, aki szerinte nem tipikus műeső. A szombati, Tottenham elleni meccsen is buktatták, csak rájátszott az esetre - mondta az edző.

Ferguson ebben az egy esetben talán nem tévedett, de Naniról számtalan olyan videót találni, ahol büntetőt harcol ki műeséssel. Augusztusban egy Barcelona elleni baratságos meccsen volt sikeres, de a Tottenham és a Liverpool is tudja, hogy mire képes.

Rovatok