Index Vakbarát Hírportál

Menesztették a szenegáli futballkapitányt

2012. október 24., szerda 13:02

Menesztették szerdán Joseph Kotót, a szenegáli labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, miután a csapatnak nem sikerült kivívnia a részvételi jogot a jövő évi Afrika Kupára.

Az ország sportági szövetsége kedden döntött a kapitány menesztéséről, s tárgyalt arról a rendbontásról is, amely október 14-én, az Elefántcsontpart ellen vívott selejtező félbeszakítását eredményezte. Az indulatok röviddel a dakari meccs vége előtt, 0-2-es állásnál szabadultak el: a hazai szurkolók előbb a lelátón kezdtek randalírozni, majd ellepték a játékteret, ahol különböző tárgyakat dobáltak és kisebb tüzeket gyújtottak. A játékosokat a rendőrök menekítették az öltözőbe. A botrány után Szenegál válogatottját - amely egyébként sem jutott volna tovább - hivatalosan kizárták a következő kontinentális kupáról.

"Kotót azért menesztettük, mert nem érte el a kitűzött célokat" - írta közleményében a szövetség. A kapitány február óta irányította a gárdát, elődjét, Amara Traorét a Szenegál számára katasztrofálisan sikerült idei Afrika Kupa után küldték el.

Rovatok