Index Vakbarát Hírportál

Kedden kezdik bontani a DVSC-stadiont

2013. január 28., hétfő 12:35

Fordulóponthoz ért a debreceni Nagyerdei Stadion rekonstrukciója, eredményesen lezárult a kivitelezési közbeszerzési eljárás, írta a klub hivatalos honlapja.

Január 29-én, kedden délelőtt a debreceni Kölcsey Központ konferencia-termében a projektet irányító Marjay Gyula, az MNV Zrt. főigazgatója, Vígh László kormánybiztos, Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Simicskó István sportért felelős államtitkár részvételével ismertetik a közbeszerzési pályázat eredményét, és elindítják a kivitelezést.

A kivitelező 11 óra 30 perckor megkezdi a bontási/építési munkákat a Nagyerdei Stadion déli kapujánál (Ady Endre sugárút 2.)

A debreceni stadionprojekt kivitelezője a Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta debreceni székhelyű, Hajrá, Debrecen! elnevezésű konzorcium. A nyertes pályázat tartalmazta a legalacsonyabb árat – 11,445 milliárd forintot, és ebben a pályázatban szerepelt a legkörültekintőbb munkaszervezési leírás, az úgynevezett fenntarthatósági tanulmány  is.

A nyertes konzorcium által vállalt teljesítési határidő 15 hónap, reális tehát az a célkitűzés, hogy 2014 tavaszára készen álljon a stadion. Az UEFA illetékes stadionminősítő munkatársa 2012 nyarán részletesen átvizsgálta a terveket, és kifejtette: a létesítmény megkaphatja azt a besorolást, amellyel alkalmas lesz nemzetközi mérkőzések megrendezésére is.

Rovatok