Index Vakbarát Hírportál

Döntetlen Kispesten

2013. április 7., vasárnap 18:41

A címvédő Debrecen 2-2-es döntetlent ért el a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A találkozó előtt Puskás Ferenc születésének 86. évfordulója alkalmából megkoszorúzták az Aranycsapat legendás kapitányának emléktábláját a Bozsik Stadion főbejáratánál.

Sokkal jobban kezdte a mérkőzést a Honvéd, amely már saját térfelén letámadta a Debrecent, s a nyomás hamar góllá is érett. Ezt követően a kispestiek átengedték a területet és a kezdeményezést a címvédő vendégeknek, akik fölényüket kihasználva előbb egyenlítettek, majd a szünet előtt Ignjatovic öngóljával a vezetést is megszerezték.

A küzdelmes második félidőben nem bírtak egymással a csapatok, mígnem Lanzafame lerántásáért piros lapot kapott Nagy Zoltán és büntetőhöz jutott a Honvéd, amelyet értékesített is. A piros-feketék a hajrában nem tudták érvényesíteni létszámfölényüket, csak kapufáig jutottak.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Budapest Honvéd - DVSC-TEVA 2-2 (1-2)

Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Farkas

Gólszerző: Nagy G. (5.), Martinez (76., 11-esből), illetve Pölöskey (34.), Ignjatovic (44., öngól)

Piros lap: Nagy Z. (75.)

Sárga lap: Martinez (68.), Zivanovic (85.), Vécsei (92.), illetve Bódi (31.), Máté P. (39.), Pölöskey (46.)

Budapest Honvéd: Kemenes - Zivanovic, Ignjatovic, Lovric, Alcibiade - Hidi (Bobál, 78.), Vécsei, Nagy G. - Lanzafame, Délczeg (Holender, 56.), Tchami (Martinez, 56.)

DVSC-TEVA: Verpecz - Nagy Z., Máté P., Mészáros N., Ferenczi J. (Szécsi, 66.) - Bódi, Ramos, Korhut, Czvitkovics (Sidibe, 90.) - Pölöskey P. (Simac, 77.), Coulibaly

Rovatok