Index Vakbarát Hírportál

Ba klasszisgólja sem segített a Chelsea-n

2013. április 14., vasárnap 19:09

A ManCity követte a Wigant az Angol Kupa döntőjébe.

Az FA Kupa elődöntőjében került össze a Chelsea és a Manchester City, a telt házas Wembley-ben rendezett mérkőzésen a bajnokcsapat kezdett jobban.

A Citynek több nagy helyzete is volt, mezőnyfölényben játszott, végül a 35. percben sikerült megszerezni a vezetést: Nasri elé pattant a labda a Chelsea kapuja előtt, a francia be is vágta.

A szünet után rögtön érkezett a második City-gól, Barry beadását Agüero szépen fejelte a román Pantilimon fölött a kapuba. A manchesteriek növelhették volna az előnyüket, de több helyzetet is elrontottak.

Aztán a 66. percben jött az elődöntő legszebb jelenete, a chelsea-s David Luiz a saját térfeléről óriási passzt adott Demba Bának, aki a tizenhatoson belül egy pattanás után a kapunak háttal, gyönyörű mozdulattal húzta be a hosszúba, a labda a kapufáról pattant be.

Ba zseniális gólja

A Chelsea gólja után óriási nyomás alatt volt a Manchester City az utolsó húsz percben, teljesen beszorult a saját kapuja elé. A londoniak viszont nem tudták begyötörni az egyenlítő gólt, így a City ment az FA Kupa májusi döntőjébe, ahol a Wigannel játszik majd májusban.

Rovatok