Index Vakbarát Hírportál

A száz éve született Csik Ferencre emlékeznek

2013. május 23., csütörtök 16:00

A száz éve született Csik Ferencre, a 100 méteres gyorsúszás 1936-os olimpiai bajnokára emlékeznek ezen a héten Kaposváron, és negyvenötödször rendeznek versenyt a tiszteletére. A magyar úszósport számára fontos, hogy az ország minden részén legyenek bázisai, a londoni olimpián már 13 vidéki klubból szerepeltek úszók - jelentette ki Kiss László szövetségi kapitány a kettős jubileum kapcsán a kaposvári városházán tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.

"Kaposvár is az eredményes utánpótlás-nevelő műhelyek közé tartozik, és a felnőtt válogatott Pataki Fanni, valamint az ifjúsági válogatott Dudás Dániel egyaránt esélyes arra, hogy részt vegyen a 2016-os olimpiai játékokon" - fűzte hozzá a szakvezető.

Szita Károly polgármester elmondta: a két versenyzőt, a többi helyi olimpiai reménységgel együtt, 2013. júliusától 2016-ig külön támogatásban részesíti a város. Hangoztatta: Kaposvár a jövő úszóit is szeretné megtalálni, így már három éve minden második osztályos helyi iskolás ingyenesen megtanul úszni a városi fürdőben.

A csütörtöki program zárásaként Kiss László, Szita Károly és Gelencsér Attila, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja és megyei közgyűlési elnöke emlékfát ültetett a városi fürdőben Csik Ferenc tiszteletére. A hagyományos nemzetközi emlékversenyre, amelyet szombaton tartanak, húsz egyesület több száz versenyzőjét várják a szervezők, és a kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Sors Tamás is megtiszteli jelenlétével az eseményt.

Rovatok