Index Vakbarát Hírportál

Ajka és Kisvárda az országos amatőr focibajnokok

2013. június 4., kedd 08:27

Vasárnap a Vasas SC Fáy utcai Sporttelepén rendezték a Coca-Cola CUP országos döntőjét. A fiúk közül a veszprémi Bródy Imre Gimnázium csapata nyerte az amatőr, középiskolás, országos focibajnokságot, ők utazhatnak Torinóba, a Juventushoz. A lány csapatok közül a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium volt a legjobb, ők Hollandiába mehetnek, a Hollandia-Magyarország vb-selejtezőre.

A szeptemberben kezdődött selejtezőket a vasárnapi döntő zárta le, az ország 20-20 legjobb fiú és lány csapata vett részt. A csoportmeccsek után jött az egyenes kiesés szakasz, majd a döntő.

A lányoknál a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium csapata, a Bessenyei II mérkőzött meg az Eötvös Lóránd Műszaki Szakközépiskola diákjaival, a kisvárdaiak nyertek 1-0-ra. A fiúknál az ajkai Bródy Imre Gimnázium és Szakközépiskola csapata, a Bródy Boys büntetőkkel verte a hevesi Eötvös József Református Középiskolát.

A két döntőt Hajdú B. István kommentálta a helyszínen, a finálékat Kulcsár Katalin FIFA-játékvezető vezette. A díjakat és érmeket Bogdán Ádám, a válogatott kapusa, Mészöly Géza szövetségi edző, Kassai Viktor FIFA-játékvezető és Balog Zoltán korábbi válogatott labdarúgó adták át.

Rovatok