Index Vakbarát Hírportál

Lanzafame hivatalosan is bundázott

2013. június 6., csütörtök 12:27

Az Olasz Labdarúgó-szövetség csütörtökön hivatalos közleményben számolt be arról, hogy a szervezet ügyészsége lezárta a nyomozást a most másodosztályú Barit érintő bundabotrányban, és Davide Lanzafamét is bűnösnek találta csalás bűntettében, írta a fourfourtwo.hu

A szövetség honlapján összesen 33 játékost nevezett meg, akik részt vettek a Bari valamely bundameccsén, Lanzafame a 2008. május 11-i Bari-Treviso és a 2009. május 23-i Salernitana-Bari meccsekben érintett. Mindannyiukat vétkesnek találták és ügyüket továbbították a fegyelmi bizottsághoz.

Mivel a Honvéd légiósát nem csupán jelentési kötelezettség, hanem csalás bűnében is vétkesnek találták, az olasz lapok szerint minimum hároméves eltiltásra számíthat. Hemingway F. György, a kispesti klubtulajdonos eddig állandóan azt mondta: amíg az olasz szövetségtől vagy valamelyik hatóságtól nem kapnak arról információt, hogy téli szerzeményét meggyanúsították, vagy arról, hogy játékjogát felfüggesztették, addig nem tekintik bűnösnek, ha pedig ez bekövetkezik, azonnal az MLSZ-hez fordulnak és a szabályok szerint járnak el.

Rovatok